2015. október 26., hétfő

#Író bemutatása: Stephenie Meyer

Stephenie Morgan Meyer (Hartford, Connecticut, USA, 1973. december 24. –) amerikai írónő. Szülei Stephen és Candy Morgan. Keresztnevét édesapja után kapta, persze lányosítva. Öt testvére van: Seth (aki az írónő honlapját szerkeszti), Emily, Jacob, Paul és Heidi. Gyermekkorukat Phoenixben, Arizonában töltötték. Itt ismerkedett meg férjével is (akinek beceneve "Pancho") és 1994-ben össze is házasodtak. Stephenie egy évvel később sikeresen befejezte a Brigham Young Egyetem, angol szakát.
Az Alkonyat ötlete álmában fogant meg, egész pontosan 2003. június 2-án. Álmában egy halandó lányt látott, aki egy vámpír fiúval beszélgetett egy mezőn. A vámpír szerelmes volt a lányba, de ugyanakkor mérhetetlenül kívánta annak vérét is. Miután felébredt, úszóedzésre vitte fiait, és amíg rájuk várakozott, addig aprólékosan megírta álmának történéseit, később ez lett az Alkonyat (egyik leghíresebb) 13. fejezete. Szinte minden napját a számítógép előtt töltötte és írt. Éjjeliszekrényére jegyzetfüzetet és ceruzát készített ki. Amikor éjjel vagy reggel felébredt és álmában olyan dolgot látott, ami a könyv hasznára válhat, akkor rögtön leírta. Azelőtt soha nem írt semmit, de onnantól, hogy papírra vetette a 13-as fejezetet, csupán három hónapjába telt, míg elkészült a teljes könyvvel, és nekikezdett az Epilógusok írásának is. Rengeteget készített belőlük, így nyilvánvalóvá vált számára, hogy a történetnek még koránt sincs vége.

Eddigi munkássága

  • Alkonyat (Twilight), Könyvmolyképző Kiadó, 2005
  • Újhold (New Moon), Könyvmolyképző Kiadó, 2006
  • Napfogyatkozás (Eclipse), Könyvmolyképző Kiadó, 2007
  • Pokoli báléjszakák (Prom nights from Hell) (Rövid történetek, társírók: Meg Cabot, Kim Harrison, Michele Jaffe, Lauren Myracle), Könyvmolyképző Kiadó, 2009
  • A burok (The Host), Agave Könyvek, 2008
  • Hajnalhasadás (Breaking Dawn), Könyvmolyképző Kiadó, 2008
  • Bree Tanner rövid második élete (The short second life of Bree Tanner), Könyvmolyképző Kiadó, 2010
 Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Stephenie_Meyer#Eddigi_munk.C3.A1ss.C3.A1ga
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése